אופק

שלילת פיצויים ושיחת שימוע

אני עובד לפי שכר שעתי בן 18 ב21.10 חזרתי מחול בבוקר והייתי בפלאפון רק בלילה קיבלתי הודעה מהמנהל שאם לא אגיע למשמרת באותו יום בצהרים אני מפוטר ללא הודעה מוקדמת עקב הפרעת משמעת חמורה על כל המשתמע מכך בחוק את המשמרת אני לא קבעתי הוא קבע לי בלי שידעתי עליה וכל זה דרך הפלאפון זה הפרת משמעת חמורה ?מגיע לי פיצויים? והאם התכתבנו בוואטסאפ זה נחשב שיחת שימוע ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חובתו של מעסיק המעוניין לפטר עובד לזמן אותו לשימוע, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. בהזמנה לשימוע על המעסיק להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעסיק לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע, ולא רק כדי לצאת ידי חובה, לאחר שההחלטה כבר התקבלה. מעסיק שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה. בנסיבות המתוארות יש לכאורה הפרת הדין מצד המעסיק. במקרה כזה ניתן לשלוח מכתב דרישה למעסיק ואם לא ייענה למכתב הדרישה ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.