יהודית

שעת הנקה

שלום וברכה, אני חתומה על חוזה של 8 שעות. לפני חופשת הילדה היו חודשיים שעבדתי מעל 160 וחודש אחד שעבדתי פחות. כאשר חזרתי מחופשת הלידה הודיעה לי שאיני זכאית לשעת הנקה. לאחר בדיקה באינטרנט אני מבינה שאני כן זכאית. רק רציתי לוודא ולדעת מה זאת אומרת משרה מלאה כיצד זה נבדק ועבור איזה תקופה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובדת לאחר לידה רשאית להיעדר מעבודתה, מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חדשים מאותו יום - שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה; ההיעדרות המותרת כאמור היא בנוסף להפסקות על-פי חוק שעות עבודה ומנוחה, (שלושת שעה ביום) ואין מנכים אותה משכר עבודתה.

יהודית

כיצד מוגדרת משרה מלאה? על פי החוזה? במידה ואני חתומה על חוזה של שעות ז"א שאיי זכאית?