אלי משה

ימי חופשה תמורת "חופשה כפוייה"

האם מנהל יכול לסרב לאישור ימי חופש ולהצהיר שהסיבה היא אך ורק משום שהוא רוצה שאני אגיע לתקופת החגים ולחופשות הכפויות שבה עם יתרת ימי חופש? (הרי ללא היתרה הוא מחוייב לשלם לי על ימים אלו ומנוע מלהכניס אותי למינוס על חשבון ימי חופש עתידיים). תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המעסיק הוא אשר קובע את מועדי החופשה. החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעסיק ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלקה, ובלבד, שפרק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים.