אלי

פיצוי פיטורים ביציאה לפנסיה

ביציאה לפנסיה כיצד עושים את החישוב באם מה שיש בקופת הפיצויים זה מה שמגיע לי או שמא חסרים כספים בקופה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חישוב הפנסיה תלוי בסוג ההסדר הפנסיוני או בסוג קרן הפנסיה והוראות התקנון לגבי אותה קרן. לשינויים בשכר או בהיקף המשרה עשויה להיות השפעה דרמטית על סכום הפנסיה, בייחוד בשנות העבודה הסמוכות לגיל הפנסיה. הואיל וחישוב הפנסיה מושפע גם מנתוני התעסוקה הספציפיים, כגון שיעורי המשרה, רמת השכר הפנסיוני (בגינו מופקדות ההפקדות הפנסיונית) והשינויים בהם מעת לעת, מומלץ לפנות לייעוץ פנסיוני לפני קבלת החלטות הנוגעות לשינוים בהסדר הפנסיוני או לשינויים תעסוקתיים בשנות העבודה אחרונות שיש להם השפעה מכרעת על כספי הפנסיה ותשלומי הקצבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, במקרה בו השכר החודשי השתנה מדי חודש עפ"י מס' ימים/שעות - יש לחשב את "השכר החודשי" לעניין פיצויי הפיטורים עפ"י ממוצע הימים/השעות ב-12 החודשים האחרונים לעבודה, כפול התעריף היומי/השעתי האחרון.