בר

תשלום אי הודעה מוקדמת

היי.. פוטרתי אחרי 4 שנים בתחילת דצמבר 2015 ובמשכורת ינואר (משכורות עם הדמי פיצויים) לא ראיתי דמי הודעה מוקדמת. אחרי שיחה עם חשבת השכר היא טענה שאכן אני צודקת ואכן מגיע לי . הבעיה היא כזו.. אני גרה בישוב שיש לו זיכוי מלא במס הכנסה (לא שילמתי מעולם מס הכנסה) הישבת שכר אומרת שמכייון שעברה שנה חדשה 2016 אני אצתרך לשלם מס הכנסה כ800 שקל וללכת באופן עצמאי למס הכנסה ולהזדכות על הסכום שנגבה. במידה והם היו משלמים את ההודעה המוקדמת יחד עם תלוש צדמבר לא הייתי אמורה לשלם מס ואז להתקזז. האם זו בקשה חוקית? שבשל טעות שלהם ואי תשלום בזמן וסחיבת התשלום לינואר אני זו שאמורה להתרוץץ אחרי הזיכוי במס הכנסה . כאשר בעצם לחברה יש תעודת תושב שלי מעודכנת אשר מזכה אותי באופן מלא מתשלום מס? אשמח לתשובה. מקווה שהצלחתי להעביר את השאלה בצורה ברורה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בהתאם לס' 6(א) לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001 מעביד רשאי להודיע לעובד, בהודעה מוקדמת לפיטורים, כי הוא מוותר על נוכחות העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו. חשוב לציין, כי אין פיצויי הלנה בגין תשלום תמורת הודעה מוקדמת לפיטורים שהעובד לא עבד בפועל בתקופה זו. בנסיבות המתוארות יש לכאורה הפרת הדין מצד המעסיק. במקרה כזה ניתן לשלוח מכתב דרישה למעסיק ואם לא ייענה למכתב הדרישה ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.