avi

הודעה מוקדמת מעבר לחוק

עובד בכיר שהינו סמנכ"ל תפעול מתפטר והודיע על סיום עבודתו. העובד נותן רק חודש הודעה מוקדמת אךלעובד שעובד שנה וחצי ובחוזה העבודה שלו יש הודעה מוקדמת של 2 הצדדים של 60 יום. האם העובד המתפטר חייב לתת 60 יום, האם לא מספיק מה שהחוק מחייב ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.