מיי

תשלום הודעה מראש לעובד 10 חודשים כל שנה

שלום רב, אני עובדת מתנ"ס: 10 חודשים כל שנה כשחודשי יולי ואוגוסט המתנס לא עובד כך במשך 5 שנים. ז"א מתחילה כל ספטמבר מסיימת סוף יוני, ושוב ספטמבר עד יוני וכן הלאה. פוטרתי בסוף חודש יוני השה לאחר חמש שנים. ניתנה לי הודעה מראש של חודש יולי כשבפועל זהו חודש ללא עבודה במתנ"ס. מה אומר החוק לגבי תשלום הודעה מראש?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.