יוסי

תשלום ימי מחלה שישי שבת

יש לי אישור מחלה שמתחיל ביום שישי ומסתיים ביום שני כולל. שהגעתי לעבודה והזנתי את ימי המחלה במערכת הממוחשבת. הופיע לי שאני מקבל 50% רק על יום שני ועל יום ראשון כלום מדוע? להבנתי ימי מחלה נספרים גם בשישי שבת הלא כן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על פי סעיף 2 לחוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 עובד זכאי לקבל מחצית מדמי המחלה רק בעד הימים השני והשלישי להיעדרו ותשלום מלא החל מהיום הרביעי. דמי המחלה יהיו בגובה שכר העבודה שהיה העובד זכאי לקבל אילו המשיך בעבודתו. בהיעדר הסדר מיטיב אחר לעובד, אין חובת תשלום למעסיק עבור יום המחלה הראשון.

דינה

לא מצאתי קשר של תשובה לשאלה, סורי