גל

תשלום הודעה מוקדמת- בתקופת החגים

שלום רב, אני עובדת בחברה שנה וחצי. אין לי ימי חופשה בכלל - יתרה 0. אני עובדת גלובלית. זומנתי שימוע (ע"י הודעת וואטס אפ) ומייל ביום חמישי 22/9 בשעה 18:00 שיתקיים ביום ראשון 25/9 בשעה 10:00. 1. האם זה נחשב מספיק זמן להתכונן? שישי שבת 2. האם הוא חייב לשלם לי חודש הודעה מוקדמת גם אם אני לא מגיעה לעבודה. (לפני שבועיים הודעתי לבוס שאני נוסעת בחגים מב28 עד ה15 לאוקטובר). 3. לאורך כל תקופת עבודתי (כמנהלת משרד) לא יצאתי להפסקות צהריים (וכשביקשתי לצאת הבוס דרש ממני להחתים יציאה וכניסה). מה אני יכולה לעשות בנדון? אודה לתגובתכם,

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, חובתו של מעסיק המעוניין לפטר עובד לזמן אותו לשימוע, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. בהזמנה לשימוע על המעסיק להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעסיק לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע, ולא רק כדי לצאת ידי חובה, לאחר שההחלטה כבר התקבלה. מעסיק שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה. על המעסיק לתת לעובד נימוקים מלאים לבחינת האפשרות להפסקת העסקתו זמן סביר לפני השימוע. לגבי הודעה מוקדמת, עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים. אם העובד מועסק בתקופת ההודעה המוקדמת על המעסיק לשלם לו את כל התנאים הנלווים שהיו לו בתקופת עבודתו, לרבות פנסיה חופשה הבראה וכדומה. לעומת זאת אם המעסיק משלם חלף הודעה מוקדמת (העובד מקבל תשלום אך לא מועסק בפועל) העובד אינו זכאי לתנאים הנלווים.