יעל

סגירת מקום העבודה ואי תשלום על ערבי חג

שלום רב. אני עובדת שעתית במרכז טיפולי (כשכירה). רוב העבודה שלי היא בשעות הצהריים המוקדמות עד הערב. מקום העבודה שלי לא מאפשרים לעבוד בערב חג וגם לא משלמים על ימים אלו. כך שגם אם הייתי מצליחה להקדים את הטיפולים לבוקר לא מתאפשר לי מה גם שבעצם בשעות העבודה שלי החג כבר נכנס. הם כן משלמים על ימי החג עצמם. האם זה חוקי? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על מנת לענות על השאלה יש צורך בנתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטיים, לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. ככלל, מעסיקים הכפופים להסכם קיבוצי, לצו הרחבה ענפי, לחוזה אישי או לנוהג, אשר קובעים הוראה שמיטיבה עם העובד מֵעבר לקבוע בצו ההרחבה בעניין חגים, יהיו מחויבים לפעול על-פי ההוראה המיטיבה. הפסיקה קבעה, כי המעסיק הוא אשר מסדיר את מועדי החופשות של עובדיו, בכפוף להוראות החוק. לכן מעסיק יכול להחליט כי במהלך ערב חג הוא יסגור את מקום העבודה והעובדים ישהו בחופשה שנתית, בכפוף למגבלות חוק חופשה שנתית.