חגית

המלצת רופא תעסוקתי לצמצום שעות עבודה לתקופה מוגבלת

אני לאחר ניתוח ונמצאת כעת בחופשת מחלה. מקום עבודתי ביקש שאבדק אצל רופא תעסוקתיי טרם חזרתי לעבודה. הרופא המליץ על חזרה של 70% מישרה בתנאים מגבילים למשך שלושה חודשים, שמונעים ממני חזרה לתפקידי המקורי ולמקום העבודה אין מישרה היכולה להתאים כרגע למיגבולתיי. הנהלת החברה טוענת שמאחר ואין באפשרותם לספק לי עבודה עליי לצאת לחופשה ללא תשלום (כי הסתיימו לי ימי המחלה) או לצאת לחופשה ללא תשלום. שאלתי היא האם לאור המלצת הרופא למישרה חלקית למשך שלושה חודשים מקום העבודה חייב לקבל אותי לעבודה ולמצוא לי כל תפקיד שהוא שלהיות בחופשה ללא תשלום למשך שלושה חודשים כפי שהם טוענים. תודה מראש על תשובתכם ושנה טובה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.