הדס שטרום

תשלום חלקי של פיצויי פיטורים

שלום רב! לפני כ13 חודשים פוטרתי מחנות שעבדתי בה עקב סגירת המקום והכרזה על פשיטת רגל. ידוע לי שבזמן סגירת העסק הבעלים אינו היה מוכר כחברה בע"מ. שלישי מהפיצויים משכתי ממגדל אך את 2 השליש הנותרים שמעסיקי הורו על ידי הרו"ח לשלם לי בתלוש המשכורת האחרון אשתקד והיו מוכרים במס הכנסה ופטורים ממס, טרם קיבלתי עד היום. האם ניתן לעשות משהו על מנת לקבל את הכסף או שברגע שמכריזים פשיטת רגל הלכו גם הפיצויים? ואם כן למי עלי לפנות? לביטוח לאומי? בית דין לעבודה? תביעות קטנות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במקרה של פירוק או פשיטת רגל של המעסיק העובד זכאי לקבל תשלום מהמוסד לביטוח לאומי. יחד עם זאת, ההליכים הנדרשים להביא לפירוק או לפשיטת רגל של המעסיק הם יקרים ומורכבים. הפתרון המומלץ בדרך כלל הוא לאסוף את כל העובדים ולפנות לייעוץ משפטי. אם לא ניתן לאסוף את כל העובדים ניתן להגיש תביעה נגד המעסיק באופן אישי (אם מדובר בחברה) שכן העובדה כי מעסיק אינו פועל לפירוק החברה עשויה, כשלעצמה, לגרום לכך שהוא יחוייב בתשלום באופן אישי.