שגיא

הקדמת מועד תשלום משכורת

שלום, במקום עבודתי משולמת המשכורת ב-9 לכל חודש. כעת רוצים להקדים את תשלומי המשכורות ל-1 בכל חודש ולכן יסגרו את המשכורת הקרובה ב-24 לחודש והמשכורת תיכנס ב-1 לחודש עובר 24 ימים בלבד (כלומר תשלום נמוך יותר). ב-1 לחודש שאחריו, תשולם משכורת מלאה עבור הימים מה-25 לחודש עד ל-24. וכך הלאה. אמנם אין יום עבודה שאין עבורו תשלום, אך בפועל מבחינה קלנדרית, קיים חודש אחד עם הכנסה קטנה יותר. האם תקין? והאם יש דרך הוגנת יותר לבצע את המעבר של תשלום המשכורת מה-9 לחודש ל-1 ? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המועד לתשלום משכורת חודשית הוא ה-1 לכל חודש. עובד ששכרו שולם באיחור מעל 9 ימים (10 בחודש ואילך) זכאי לפיצויי הלנת שכר שהם 20% על השבוע הראשון של האיחור ועוד 10% לכל שבוע נוסף, אלא אם האיחור בתשלום נבע מטעות כנה או חילוקי דעות של ממש. בפסק דין שניתן בבית הדין הארצי לעבודה, ביום 11.1.2000, נקבע כי כאשר ה-9 לחודש נופל ביום מנוחה, יש לשלם את שכר העבודה לעובדים לפני מועד זה, אחרת יחויב המעסיק בפיצויי הלנה

שגיא

תודה, אבל אין שום קשר בין התשובה לבין מה ששאלתי. בכל אופן תודה וחג שמח.