נציג מכירות

התפטרות-האם הרעה בתנאי עבודה?

שלום רב, אני נציג מכירות טלפוני בחברת ביטוח מזה שנתיים. לאחרונה שינו לנו את מודל השכר וכך יוצא שהמשכורת שלי פחתה ב900 שקלים ברוטו כל חודש. בנוסף נעשו מספר שינויים נוספים בשיטת העבודה שהם משפיעים באופן עקיף על השכר (בכ500 שקלים נוספים וסך הכל 1400 שקלים בערך) רציתי לשאול האם זה נחשב להרעה בתנאי עבודה, ואם אני מתפטר מגיע לי פיצויים? . בחוזה שעליו חתמתי לפני שנתיים יש את הסעיף הבא: "החברה עשויה לצרף בכפוך לשיקול דעתה הבלעדי לתכנית תגמול המותנית בין היתר בעמידה ביעדים. מוסכם בזאת כי לא תהיה לעובד זכות מוקנית להשתתף בתכנית תמריצים וכי אם וככל שתיקבע לעובד תכנית כזו- תהיה החברה רשאית לשנותה ו/או לבטלה ו/או לשנות את היעדים בה על פי שיקול דעתה הבלעדי, מבלי שהדבר יחשב להרעה בתנאי עבודתו של העובד אף אם יגרום ליררדה בהכנסותיו. כמו כן מובהר וידוע לעובד כי התמריצים לא יהוו חלק משכרו לכל דבר ועניין האם הסעיף הזה חוקי והאם מגיע לי פיצויים למרות הסעיף? מודה מאוד מראש לכל תשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.