עובדת

סתירה בין חוק הודעה מוקדמת לחוזה

אני עובדת פחות מחודש במקום חדש ומעוניינת לעזוב. בחוזה שנחתם בלחץ )לא נתנו לע לקחת אותו הביתה לעיון( כתוב שעלי לתת התראה של חודש וחצי. זמן לא סביר ובניגוד לחוק הודעה מוקדמת לפיו עלי להודיע יום לכל חודש עבודה. השאלה היא במקרים כאלו בו לכאורה חוזה סותר את החוק בארץ מה גובר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. ככלל, הולכים עם ההסדר המיטיב עם העובד. לא ניתן להתנות על הוראות חוק הודעה מוקדמת כיוון שמדובר בחוק קוגנטי.