עובדת

חיוב שימוש בטלפון האישי שלי לצרכי עבודה מחוץ לשעות העבודה

מחייבים אותי לתת את פרטי הטלפון האישי בחתימה באאוטלוק המשרדי ולעמוד לרשות פונים מחוץ לשעות העבודה ומדובר בהרבה מאוד אנשים. מה שלמעשה יגרום לי לעבוד בחינם מחוץ לשעות העבודה. בחינם- מאחר ואני מחתימה כרטיס. במילים אחרות: לא מתגמלים אותי על התשובות מחוץ לשעות עבודתי. סרבתי, מהטעם שמדובר במכשירי הפרטי שנועד לצרכי האישיים ומהטעם הנוסף שזה יגרום לי לעבוד ללא תגמול. מאיימים עלי בשינוי תנאים לרעה אם לא אתן את פרטי . אני עובדת בחצי משרה, יומיים בשבוע. מאיימים שיגרמו לי להגיע כל יום. אין לכך שום איזכור בחוזה. האם זה חוקי הלחץ הזה? מה ניתן לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, הגדרת המונח שעות עבודה בחוק שעות עבודה ומנוחה, הינו "הזמן שבו עומד העובד לרשות העבודה". לכן, אם את נדרשת לעמוד לרשות העבודה גם מחוץ לשעות העבודה הפורמאליות שלך, נראה לכאורה כי הזמן הזה נכלל בהגדרת שעות עבודה, עליהן יש לשלם שכר.