סס

דמי נסיעה וסוציאלים מורדים מהשכר שהוצג בראיון

האם חייבים לתת דמי נסיעה חופש והבראה מחוץ לשכר? לאחר חתימה גיליתי להפתעתי שמרכיבים אלו מורדים מהשכר שהוצג לי בראיון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

דמי נסיעה ניתנים מכוח צו הרחבה בעניין דמי נסיעה. הפסיקה קבעה כי ניתן להסכים שתשלום הוצאות הנסיעה יהיה כלול בשכר אולם לא ניתן להסכים שלא ישולם החזר נסיעות. חופשה ניתנת מכוח חוק חופשה שנתית ואילו דמי הבראה ניתנים מכוח צו ההרחבה בעניין הבראה. כל הרכיבים הנ"ל הינם רכיבים עצמאיים. חוק הגנת השכר קובע כי עובד שחוק שעות עבודה ומנוחה חל לגביו ונקבע לו שכר עבודה הכולל תשלום בעד שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית כאמור בחוק שעות עבודה ומנוחה או הכולל דמי חופשה, תמורת חופשה או פדיון חופשה כאמור בחוק חופשה שנתית - רואים את השכר שנקבע כשכר רגיל בלבד, אלא אם נקבע אחרת בהסכם קיבוצי לגבי תשלום בעד שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית וההסכם אושר לענין זה על ידי שר העבודה.