ירין

נהג בוס שעות עבודה וחופש

נהג בוס של אחד המנכ"לים הבכירים במשק עובד שעות רבות ביום ולפעמים בשעות לא שגרתיות , לא מדווח שעות נוכחות באף צורה ואין לו רישום של כך כבר עשור.שכרו מורכב משכר יסוד + שעות גלובאליות(על הכל יש סוציאליות).צבר למעלה מ-80 ימי חופשה בשנים האחרונות.פתאום: כל פעם שהמנכ"ל נוסע לחו"ל ובהתראות קצרות למשך 5 ימים או 10 ימים ויותר הוא נתבקש ממנהל משאבי האנוש החדש שלא להגיע למשרד והם מקזזים לו ימי חופשה. הנהג אפילו לא מקבל מידע על כך אלא יום או יומיים מראש.האם זה חוקי לקזז ימי חופש בצורה הזו?האם זו בכלל משרת אמון לפי חוק שעות עבודה ומנוחה כך שאינו מחתים כרטיס?האם הוא זכאי לתשלום של שעות נוספות במידה והיה מנהל רישום או ינהל מעכשיו בצורה ממוחשבת? יש פס"ד בנושא? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.