אלעד

"תפקיד מיוחד"- הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה.

שלום, קיבלתי חוזה לתפקיד של "סמנכ"ל שיווק". התפקיד מוגדר בחוזה שקיבלתי כתפקיד מיוחד ולכן בחוזה רשום לי "מובהר ומוסכם על הצדדים, כי תפקיד העובד לפי הסכם זה הינו תפקיד מיוחד, הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי ולפיכך, לא יחולו על היחסים בין הצדדים להסכם זה, הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, והעובד לא יהיה זכאי לכל תשלום לפי חוק זה. ובנוסף בסעיף אחריו כתוב : " מובהר כי העובד לא יעבוד בשעות נוספות אלא אם כן קיבל מהמעביד אישור מראש ובכתב. ככל שהמעביד יאשר שעות עבודה נוספות העובד יהיה זכאי לתשלום בעבור השעות הנוספות בהתאם לדין". קצת לא ברור לי הנושא. שאלה נוספת כתוב לי בנספח נלווה: משרה מלאה על פי הקבוע בדין. יום המנוחה השבועי של העובד יהיה יום ___________. מוסכם על הצדדים כי משכורתו של העובד משקפת את התמורה בגין מלוא שעות עבודתו וכי על יחסי העבודה בין הצדדים לא יחולו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951. שאלה: 1. האם מדובר על יום בנוסף ליום שבת או רק יום אחד בשבוע?? 2. פה הם אומרים שחוק שחוק שעות עבודה ומנוחה לא תקף...

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי לבחינת הסכם העבודה. ככלל, יום המנוחה השבועי מדבר על יום שבת (תלוי בדתו של העובד) ולא מדבר על יום מנוחה נוסף.