מרים

פיצויי פיטורים במידה ועזבתי לחו"ל

שלום, רציתי לדעת מה יהיה גובה הפיצויים אם אתפטר עקב עבודה בחול לאחר חמש שנות עבודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ראשית, נציין כי, על פניו, נוכח הנסיבות שתיארת, אינך זכאית לפיצויי פיטורים. בסעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים ובתקנה 12 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים) נקבעו התנאים בהם התפטרות לרגל העתקת מגורים תזכה בפיצויי פיטורים עקב מעבר לחו"ל. בתקנה 12(ו) לתקנות פיצויי פיטורים נקבע, כי אם העתיק עובד את מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוג היוצא לתקופה העולה על ששה חדשים לחוץ לארץ בשליחות המדינה, ההסתדרות הציונית העולמית - הסוכנות היהודית לארץ-ישראל, קרן קיימת לישראל או קרן היסוד - המגבית המאוחדת לישראל, והמעביד סירב לאשר לעובד חופשה שלא בשכר לתקופת השליחות כאמור – יהא זכאי העובד המתפטר לפיצויי פיטורים. בכל שאר הנסיבות המפורטות בחוק ובתקנות המזכות עובד שהתפטר בפיצויי פיטורים- יש התייחסות למעבר מקום מגורים בתוך יישוב בישראל. לפיכך, אינך זכאית לפיצויי פיטורים.