מאיר

להתפטר עקב נכות ולקבל פיצויים מלאים

אני כבר שנה וחצי בחופשת מחלה ונכות זמנית עם אובדן כושר מלא בעקבות תאונת דרכים שעברתי. מקום העבודה מחכה לשובי ולא פיטר אותו.(עבדתי שם 7.5 שנים). האם יש לי זכות להתפטר בעצמי כרגע (עקב היותי נכה) עקב הנכות ולקבל 100% מסכום הפיצויים ? בעוד מספר ימים ככל הנראה תסתיים הנכות ואאלץ לחזור לעבודה או להחליט להתפטר. אם אתפטר רק לאחר שתסתיים הנכות אז כבר לא אקבל את כל 100% הפיצויים כי אני כבר לא נכה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ס' 6 לחוק פיצויי פיטורים קובע שאם התפטר העובד עקב מחלתו או מחלת בן משפחתו, אשר מצדיקים את ההתפטרות, רואים לעניין פיצויי פיטורים את התפטרותו כפיטורים. ; נקודות חשובות: אין צורך בקשר סיבתי כלשהו בין העבודה לבין מצב הבריאות.; יש לאפשר למעסיק להציע תנאי עבודה אשר יתאימו למצבו הרפואי של העובד; המצב הרפואי הוא המניע להתפטרות או אחד המניעים הממשיים; די בקביעתו של רופא מוסמך אף אם רופאים אחרים היו קובעים אחרת.