נעמה55555

פיצויים בגין פיטורים

שלום , אני פוטרתי ממקום העבודה לפני חודשיים ולא מצליחה להבין לא מהמעסיק ולא מסוכן הביטוח מה מגיע לי מבחינת הפיצויים . אלה הן שאלותי : 1. המעסיק הפריש לי לרכיב הפיצויים 6% כל חודש ,האם מחוייב להשלים עבור כל חודש עבודה ל %8.33 ? 2. האם מעבר לרכיב הפיצויים אליו הפריש המעסיק כל חודש לקרן הפנסיה מגיע לי פיצויים נוספים ? 3. הבנתי שהמעסיק מחויב להודיע לביטוח על הסכמתו להעביר אלי את הפיצויים ועל ההשלמה עד 15 יום . אבל ממתי ? מהיום שפוטרתי או מתשלום הפרמיה האחרונה ? 4. מה זה טופס 161 ומתי אני אמורה לקבל אותו וממי ? 5. הבנתי שסוכן הביטוח החל לטפל בנושא הפיטורים והעביר טפסים רק חודשיים אחרי הפיטורים האם מדובר כאן בעבירה ? 6. האם ההפרשה החודשית היא ממשכורת הבסיס בלבד או מהבסיס + נוספות ? המון תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.