משה

מחיקת דמי אבטלה מתלוש השכר

שלום, אני עובד במקום עבודה כבר 6 שנים. בתלוש השכר המעסיקה (כנראה) מוחקת לי באופן קבוע את מס' ימי המחלה מתלוש השכר וכך לכל העובדים, המקום של ימי המחלה פשוט ריק... , כשניגשתי אליה על מנת לשאול אותה כמה ימי מחלה יש לי היא ביקש ממני לצלצל לביטוח ולשאול. כשצילצלתי לביטוח הם אמרו לי שאני צריך לפנות למעסיק. האם מחיקת ימי המחלה מתלוש השכר הוא חוקי? מה עליי לעשות אם המעסיקה לא מוכנה להגיד לי כמה ימי מחלה יש/מגיע לי? כמה ימי מחלה מגיע לי בשנה עפ"י חוק? האם למרות שהיא מוחקת לי את ימי המחלה הם נצברים ואוכל להשתמש בהם בהמשך? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות מדובר בהפרת החוק. אם הדבר נעשה לגבי כל העובדים בחברה. יש 3 דרכים עיקריות להתמודד מול המעסיק: (א) העובדים רשאים להתאגד (מומלץ לפנות לסיוע משפטי לשם כך). (ב) ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד המעסיק, אפילו על ידי עובד שכבר סיים עבודתו. (ג) בנסיבות של הפרת חוקי העבודה מומלץ לפנות בתלונה למשרד התמ"ת. ניתן לעשות זאת בכתובת זאת: http://www.moital.gov.il/cmsTamat/SendMail.aspx#form