OMER

הפרשות לקרן פנסיה ושעות נוספות

אני חתום על חוזה של חלקיות משרה - כ 5 שעות ביום . החישוב לקרן הפנסיה נעשה מתוך שכר זה אם זאת בכל 4 החודשים האחרונים תמיד התבצעו שעות נוספות . המעסיק יודע שגם בחודשים העתידיים תיהיה דרישה שלו לשעות נוספות . אלו מוגדרות כ"שעות נוספות". האם ניתן לדרוש מהמעסיק שגם עליהם יפריש לקרן הפנסיה שכן הם חלק מהשכר המבוטח ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במצב הרגיל אין חובה להפקיד לפנסיה על עבודה שמעבר לשיעור המשרה הרגיל. המשמעות שהמעסיק אינו חייב להפקיד לפנסיה עבור עבודה בשעות נוספות. על פי החוק שעות נוספות מחושבות באופן יומי (9 שעות ליום) או שבועי (43 שעות לשבוע) ולא בחישוב חודשי. יחד עם זאת כאשר תבנית העבודה החודשית הקבועה היא כזאת שהעובד עובד באופן קבוע שעות נוספות בכל חודש, למשל עובד משמרות, אולם סך כל שעות עבודתו בשכר יסוד (9 שעות ליום) ללא השעות הנוספות, נמוך ממשרה רגילה לחודש (186 שעות) יש מקום לטעון שיש לשלם פנסיה גם על השעות הנוספות שנעשות בתבנית קבועה. אם המעסיק נוהג כך כלפי כל העובדים מן הראוי לברר עניין זה בתביעה ייצוגית נגד המעסיק