אהרון

תשלום בגין קיזוז שעות משרה

אני עובד משרה זה שנים רבות בעמותה מוכרת בירושלים.מאז תחילת הלחימה קיצר המעביד את יום עבודתי. עבור חודש אוקטובר שולמו לי השעות החסרות תחת כותרת "מצב בטחוני". עבור חודש נובמבר מסרב המעביד לשלם. ביקשתי להמיר את הקיזוז בשכר ע"י שימוש בחלק משעות החופשה הצבורות שלי. המעביד סירב. האם זו זכותו המשפטית מחד לקזז שעות משרה ומאידך לסרב להמיר את קיזוז השכר בשעות חופשה צבורות? בתודה ובברכה.

עו"ד אורנה שמריהו

היות היית מוכן ומזומן לעבוד, אין המעסיק לא יכול לשלם לך את שכר עבודתך. יכל הוא להוציאך לחל"ת, אך הוא לא יכול להחזיק את המקל בשתי קצותיו ולפגוע בפרנסתך.