הדררר

גיני עבודה חגים עובד שעתי

שלום, לעובד שעתי מגיע דמי חג בתנאי שעובד יום לפני ויום אחרי החג עם שלושה תלושי משכורת. 1-האם שלושת התלושים חייבים להיות ברצף לפני החג? 2-האם זה כל חג "הראשי" או רק חג שני? 3-בסוגיית קייטנות במערכת החינוך-במידה ולא עושים קייטנה ,עדיין ימי החג ישולמו או חובה לעשות קייטנה (שהיא לפני יום החג) בכדי לקבל תשלום על החג? תודה

עו"ד אורנה שמריהו

כל עובד שעתי זכאי לקבל ימי חג, לאחר 3 חודשי עבודה, ולכן, כל עוד עבדת 3חודשים, כאשר אין נתק של 6 חודשים מיום העבודה האחרון ליום החג, תהיי זכאית לתשלום ימי חג.