engel

פרוטוקול שיחת אזהרה שנעשה ללא התראה מהרגע להרגע

שלום רב, ביום חמישי האחרון נערכה לי שיחת אזהרה מהרגע להרגע (מבלי שידעתי שאני נכנסת לשיחת אזהרה). שמעתי את מה שיש למעסיק שלי בנוגע לשיחה זו, עניתי מה שחשבתי באותו הרגע, ובסיכומו של דבר, קיבלתי מהמעסיק שלי *פרוטוקול שיחת אזהרה* כשהוא חתום עליו, ומבקש ממני שגם אחתום עליו. מאחר ואינני מסכימה לנאמר שם, שמלווה בהרבה שקרים והכפשות נגדי, ועל פניו השיחה הזו נבעה ממניעים אישים ולא ממניעים מקצועיים, אני לא מעוניינת לחתום על פרוטוקול שיחת אזהרה זו, שהסתיימה בכיתוב: "בשבועיים הקרובים אאלץ לבחון את המשך התנהלותך, ובמידה ולא יכול שיפור, אאלץ לשקול את המשך העסקתך". שאלותי הם בבקשה: 1. האם אני מחוייבת לחתום על מכתב אזהרה זה? 2. ובמידה ולא אחתום, מה דיני בנושא, מה הגרוע ביותר שיכול לקרות במצב זה? 3. אם לא אחתום על מכתב אזהרה, זה יכול לפגוע לי בדמי הפיצויים שלי במידה ויפטרו אותי? תודה מראש,

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, את רושמת שיחת אזהרה אולם נראה כי מדובר בשיחת שימוע לכל דבר ועניין ומאחר ולא קיבלת זימון בכתב טרם שיחת השימוע ולא ניתנה לך הזדמנות להיערך בהתאם ככל שתפוטרי יהיה מדובר על פיטורים שלא כדין. אין חובה לחתום על מכתב כזה או אחר ואין משמעות לזכאותך לפיצויי הפיטורים. כמובן שתגובה זו הינה ללא בחינת מסמכים כך שמוזמנת לפנות למשרדי ולקבל ייעוץ נוסף.