מירי ס.

אחור בהעברת כספי פנסיה

שלום. במקום העבודה הקודם של בני המעסיק לא העביר את כספי הפנסיה והפיצויים לקרן הפנסיה במועד. לאחר הפעלת לחץ רב והרבה עוגמת נפש אותו מעסיק התחיל להעביר את הכספים באחור של שנה ויותר. כך לדוגמא התשלום עבור 1/2022 הועבר לקרן הפנסיה רק ב-2/2023, התשלום עבור 2/2022 הועבר רק ב-3/2023 וכן הלאה. התשלומים נרשמו בקרן הפנסיה עם ערך ההפקדה כפי שבוצעו בפועל , ולא לפי המועד שבו היה צריך להעבירם. קראתי שהמעסיק צריך לשלם ריבית פיגורים על האיחורים בהפקדות. האם ריבית הפיגורים צריכה להיות משולמת לטובת חשבון המבוטח, כלומר חשבון הפנסיה של בני? אם כן, כיצד מטפלים בזה? תודה לעזרתך.

עו"ד אורנה שמריהו

ניתן לפנות אל חברת הביטוח, שזה מתפקידה לתובע את המעסיק על אי הפרשות פנסיוניות במועד ולדרוש תשלום בגין הפיגור בתשלומים.