שמרית

עובד חודשי במסגרת שעות קשיחה

שלום, האם מותר להוריד שעות חוסר ברמה היומית לעובד חודשי, במסגרת קשיחה של שעות? כלומר, מצד אחד אין אפשרות לעשות שעות נוספות, אבל מצד שני, אם יש החסרה אפילו של דקה ביום מסוים, מורידים את זה בכסף או בשעות חופש? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד לביא נעים

שמרית שלום, באופן כללי משכורת גלובאלית משולמת עבור עמידה בשעות התקן של משרה מלאה העומדות על 182 שעות חודשיות. ככל שלא עמד העובד במסגרת השעות זכותו של המעסיק לשלם עבור חלקיות המשרה. עם זאת, מעיון בפנייתך נראה כי ישנם פרטים נוספים אשר יכול וישנו את תשובתי בהתאם לנסיבות המקרה הספציפי. מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך השלמת פרטים וקבלת מענה בהתאם.