מעיין

דין דמי אבטלה למובטלת שרוצה לנסות עבודה חדשה מבלי שממשה את ימי האבטלה שאושרו לה ע"י ביטוח לאומי

שלום, פוטרתי, נרשמתי בלשכת התעסוקה והגשתי תביעה לדמי אבטלה. קבלתי הודעה מביטוח לאומי שתביעתי אושרה וציינו שמגיעים לי 138 ימי אבטלה. השבוע מצאתי מקום עבודה חלופי. שאלתי: במידה ואעבור במקום החדש ואתפטר ממנו אחרי חודש, האם אצטרך להמתין 90 יום לקבלת ימי אבטלה או שאוכל לקבל דמי אבטלה מיד, לאור העובדה שהתפטרץי ממקום עבודה חדש מבלי שממשתי את 138 ימי האבטלה המגיעים לי? אודה לתשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד לביא נעים

שלום מעיין, התשובה חיובית, מרגע שאושרה לך תקופת האבטלה תוכלי לנצל אותה בתוך השנה הקצובה מהיום בו התייצבת לראשונה בשירות התעסוקה