מייסt

ימי חופש - ערבי חג --

היי, אם במקום העבודה נוהגים לא לעבוד בערבי חג, האם המעסיק יכול לכפות עליי חופש ? אם כן, האם הוא יכול לעשות כן גם כשאין לי יתרת ימי חופש ( גם אם הוא מאפשר צבירה שלילית ואני לא מעוניינת)? אציין שאני נוצריה אולם בחרתי בחגים היהודיים לצורך החגים

item.Author מנהל הפורום עו"ד לביא נעים

שלום רב, מעסיק יכול לחייב עובד להשתמש בימי החופשה הצבורים על פי שיקול דעתו. למשל בדרך של הוצאת העובדים לחופשה מרוכזת. עם זאת, המעסיק לא יכול להכניס כתוצאה מבחירתו את העובד ליתרה שלילית.