ליאת סמ

סיחור בנכס - האם הקיבוץ יכול לחייב למכור את הנכס בקיבוץ בהתאם לשמאות

אנחנו חברי קיבוץ, הבית שבבעלותנו בהליך שיוך (בתקופת ביניים), עזבנו את המגורים בקיבוץ ותקופת החופש עומדת להסתיים. אנחנו מעוניינים למכור את הנכס אבל הקיבוץ טוען כי לא ניתן למכור למרבה במחיר אלא בהתאם לשמאות. האם חובה עלינו למכור בהתאם לשמאות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) מוצע לפנות לקיבוץ להבהרה מפורטת, על מה נסמכת עמדתו. מומלץ להסתייע בעזרת עו"ד כבר בשלב מיקדמי זה של הפנייה והבירור, כאשר ממילא יהיה צורך בליווי של עו"ד לעיסקה. ב) ככלל, לאגודת-הקיבוץ ולחבריה יש עניין להבטיח עדיפות ברכישת יחידות-דיור מתפנות – לקרובי-משפחה של חברים, ובמיוחד לחברים וותיקים, אשר מגורי בני-משפחה בסמיכות חשובים להם לתוספת של איכות-חיים (וממילא גם לתוספת של תוחלת-חיים). העמדת דיור מתפנה בקיבוץ למכירה למרבה-במחיר, מותירה את קרובי-המשפחה ללא יכולת תחרות עם בעלי-ממון זרים. ג) עם זאת, על הקיבוץ להבהיר כיצד דאג להבטיח את עמדתו גם מבחינה משפטית, ומכאן האמור בסעיף (א).