עמליה

להוריד מותק של חבר קיבוץ

שלום, האם ניתן להוריד ותק מחבר קיבוץ שיתופי בתקופת אי עבודה (לא מדובא בחל"ת) , תודה.

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! תקופה נמשכת בה נמצא חבר בקיבוץ במצב של "אי-עבודה" ( שלא במסגרת חופשה-ללא-תשלום ), אמורה להיות בעלת השלכות גם על החבר - קשה לדרוש מקיבוץ להישאר אדיש למצב. התליית-ותק נראית כאן , לכאורה, כצעד מתבקש, אך יש מקום לבחון את צידוקה על-פי תקנון-הקיבוץ, בהעדר תשובה שם - בנוהג מושרש של הקיבוץ במצב דומה, ובהעדר נוהג כזה - על-פי נוהג התנועה הקיבוצית. בכל מקרה, ראוי לבחון את הסיבה והנסיבות: האם מצב "אי-העבודה" נובע מהחבר בלבד? או שמא מהקיבוץ בלבד? או שמא משניהם ( ומי תרם לכך יותר )? ככל שהסיבה נובעת מהחבר - האם לרצונו או לתועלתו, או שמא עקב אילוץ שלא בעטיו? מעשית, מוצע להגיע לבירור חברי של העניין כולו עם גורם מתאים בקיבוץ, ובהדר הסכמה - לבקש במשותף התערבות מייעצת ( או מבררת )של גורם תנועתי. בכל ניסיון של הסדר, ניתן יהיה לשקול הפחתה ח ל ק י ת של הותק, אם יימצא מקום וצידוק לכך, בהתחשב בנסיבות המקרה. שנה טובה וגמר חתימה טובה!