רוי

יור קיבוץ ושוכרים "חיצוניים"

שלום רב, האם יור קיבוץ יכול במסגרת סמכותו לשלוח מכתב פינוי לשוכר חיצוני על דעת עצמו וללא התערבות או הסכמת מנהל הקהילה? האם האסיפה , בעזרת 10% חתימות חברי קיבוץ, יכולה לדחות החלטה שכזאת למרות שהמועמד לעזיבה אינו חבר קיבוץ? האם ישנן זכויות בסיס המגיעות לשוכרים חיצוניים למרות היותם שוכרים באגודה שיתופית? האם ניתן לפנות שוכר מביתו ומהקיבוץ ללא סיבה ממשית ? תודה רבה מראש,

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! שוכר של נכס-מגורים, לרבות שוכר חיצוני בקיבוץ, צריך לחפש את זכויותיו וחובותיו – בהסכם השכירות, אשר מכוחו נמסרו לו החזקה וזכות-השימוש בנכס. את התשובות לשאלות החשובות של משך תקופת-השכירות ושל הזכות והדרך להבאת השכירות לסיומה – מוטב לחפש כאן בתנאי השכירות, ולא במערכת הסמכויות הפנימית של בעלי-התפקידים והמוסדות באגודת-הקיבוץ; בחינה משפטית כזו מומלץ לעשות באמצעות עו"ד, אשר יברר, בין היתר, גם את הסיבות והמטרה להודעה שנתן היו"ר ( ואם המקרה נופל לתחום החריג של גחמה אישית של בעל-תפקיד, שאין לה "גיבוי" באינטרס של הקיבוץ ). שוכר חיצוני שאינו מצליח להסתייע בתנאי-השכירות הקיימים, עדיין יכול לחפש דרך מעשית להגיע לגורמים פנימיים בקיבוץ, אשר יסייעו לו בהארכת השכירות; אולם מישור חברתי ואישי זה, התלוי בנסיבות המקרה וביחסי המעורבים בו - איננו עניין לפורום משפטי אינטרנטי.