שלמה

חיוב שמירה בפועל באגודה

שלום רב, עיינתי בחוזר מנכל בנושא שמירה ב2013, ולא הצלחתי למצוא התייחסות להתנהלות שמירה בועד מקומי/אגודה שיתופית (מתנהלים בזהות ועדים) 1. רציתי לברר לגבי הסמכות של האגודה הקהילתית לחייב כל אדם לשמור בפועל, האם תקין ? 2. רוב האנשים אינם שומרים בפועל. הועד טוען כי על האדם למצוא מחליף, ולכן יש מס' בחורים שמקבלים כסף "מזומן", בלי תלוש, בלי ביטוח וכו'. ויש נציג האוסף בשבילם הכסף מחברי האגודה שלא שומרים. ושוב - האם ניתן לחייב חבר לשלם ככה ? האם ניתן לקנוס אותו אם לא הגיע לשמירה ולא דאג למחליף ? תודה רבה שלמה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! סעיף 8 בחוזר מנכ"ל משרד-הפנים 3/2013 נושא כותרת "היטלי שמירה במועצות אזוריות", והוא פותח בהתייחסות ליישובי המועצה האזורית כ"גוף מוניציפאלי אחד." כל "ועד מקומי" ביישוב מיישובי "המועצה האזורית" הינו מעין-שלוחה של המועצה האזורית, והוא חייב לפעול בתיאום עמה ולפי הנחיותיה ואישוריה - במיוחד בנושא של שמירה ואבטחה. במקרה המדובר, מוצע לפנות לעוסקים בנושא במועצה האזורית ( או לראשי המועצה ישירות ), ורצוי – בשיתוף הועד המקומי או באמצעותו. חזקה על המועצה האזורית כי יימצא אצלה מענה למכלול השאלות שכבר התעוררו, וחזקה על הועד המקומי ( אף ב"כובעו" הכפול, אם קיים כזה ) כי יפעל בנושא על-פי הוראות משרד-הפנים והמועצה האזורית. מי שסבור, כי הוראות או התנהלויות של המועצה האזורית אינן תואמות את הוראות-הדין – יוכל לפנות אל העוסקים בנושא במשרד-הפנים ( כולל הלשכה המשפטית של המשרד ), או תחילה – אל היועץ המשפטי של המועצה האזורית, כמי שהנושא בתחום טיפולו ואחריותו כלפי המועצה וכלפי ציבור תושביה.