חמו שרי

במושב יש שני ועדים -ועד חקלאי וועד מקומי. ( אין זהות ועדים}

שאלתי -האם חבר הועד החקלאי שנבחר כנציג חבר במליאה במועצה שמייצג את הישוב. האם חבר זה יכול לגשת להבחר לועד החקלאי והאם אין ניגוד אינטרסים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בשאלה נזכרות בחירות צפויות לוועד "החקלאי" ( ועד-ההנהלה של האגודה השיתופית, שהיא גוף התיישבותי ולא מוניציפאלי ), ויש להניח כי הכוונה למועמדות של חבר בוועד זה - להיבחר גם לוועד המקומי: סעיף 37ג(4) של "צו המועצות המקומיות ( מועצות אזוריות )" שולל כהונה במועצה האזורית מחבר "ועד מקומי"; זאת – עקב ניגוד האינטרסים העלול להיווצר במילוי שני תפקידים אלה בו-זמנית. עם זאת, אין מניעה כי נציג הישוב במועצה האזורית יעמיד עצמו לבחירות לוועד המקומי, ואם ייבחר – יחדל להיות חבר-המועצה, ובמקומו ימונה נציג אחר לישוב.