שפי ברגרסון

אזרחות פולנית דרך הסב

עמיחי שלום, אם לפי הורי ילידי פולין (שניהם הלכו לעולמם אך לפי החוקים איני זכאי לאזרחות מאחר שהם היו בגירים ב 19-1-51 ואבי אף היה רשום {לא שירת} לשירות מילואים בישראל) אינני זכאי, אוכל אולי לעשות זאת לפי סבי מצד אבי? אין לי מסמכים ממנו מאחר שמשפחתי נספתה בשואה אבל אני בטוח שניתן יהיה לאתר את המסמכים בארכיון בפולין. . . נראה לך שיהיה סיכוי למצוא את המסמכים ה? אבי היה אמור להיות בן 103 היום במידה וחי.. זה אומר שסבי היה בן 140 לפחות. . . :-)

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שפי שלום רב, אם הורייך אינם זכאים לא ניתן ללכת אחורה כיוון שמתבטלת הזכאות לצאצאים. ע"פ החוק הפולני, גברים אשר שירתו בצבא זר לפני יום 19.1.51 ו/או היו רשומים למערך המילואים לפני תאריך זה, אינם זכאים לקבל אזרחות פולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג