ריטה

זכאות לדרכון פולני

שלום רב, סבתא רבא שלי נולדה בשנת 1909 בעיר מולגדה (היתה שייכת לרספובליקה הפולנית בזמנו) . אבהיר שסבתא שלי נולדה בלטביה וגם אימי ורק הסבתא רבא נולדה בפולין. יש לי את הצילום של תעודת הלידה שלה (עם אישור מנוטריון ) ורציתי לדעת האם יש לי זכאות לדרכון פולני. תודה רבה

ריטה

אוסיף כי היא מעולם לא עלתה לישראל וגרה את רוב חייה בלטביה שם גם נפטרה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

ריטה שלום, עלייך לבדוק באם קיבלה שם אזרחות עד 19.01.1951, במידה וכן היא אינה זכאית לאזרחות פולנית, נשים אשר היו בגירות (מעל גיל 18) ביום 19.1.51 ועד ליום זה קיבלו על עצמן אזרחות זרה, נחשבות כמי שויתרו על זכאותן לאזרחות פולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג