אסף

בנוגע לאזרחות זרה

ביקשתי להוציא אזרחות זרה בעקבות אבי ז"ל שיש לו דרכון זר ועלה לארץ כעולה ב 1951. ביקשו ממני בשגרירות תעודה המעידה על אזרחות ישראלית בשביל לראות שלא וויתר על האזרחות הזרה שלו. לא רשום שם כלום לגבי ויתור על אזרחות זרה. רק רשום שהוא אזרח ישראלי. לפי סעיף 2 (ב)(2). לחוק האזרחות תשי"ב - 1952. החל מתאריך 27 בדצמבר 1951. תעודה זו ניתנת בהתאם לסעיף 15 לחוק. מה זה אומר? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

המסמך אומר כי אביך ז"ל קיבל אזרחות ישראלית מיום 27/12/51. התעודה נדרשת על מנת לבדוק באיזה תאריך נתקבלה האזרחות הישראלית. מאחר ואביך ז"ל קיבל אזרחות ישראלית אחרי 19/01/51, הוא לא איבד את אזרחותו הפולנית.