ראובן

האם אני זכאי לקבל אזרחות ודרכון פולני ?

הורי ז"ל היו ילידי פולין. הם נולדו ב 2 ערים קטנות ליד העיר קטוביץ. אני יודע שאבי שירת בצבא הפולני תקופה קצרה בתחילת המלחמה ב 1939. הורי התחתנו בפולין ב 1946, לאבי היו אלה נישואים שניים (אשתו הראשונה ובנו נספו בשואה). הם עלו לארץ בתחילת 1950. כשעלו לארץ היה אבי בן 40 ואמי בת 27. אני נולדתי בארץ ב 1952. למיטב ידיעתי אבי לא שירת בצה"ל. אבל אני זוכר שבשנת 1956 (מבצע סיני) היה בהג"א. האם יש טעם לפתוח בהליכים לקבלת אזרחות ודרכון פולני ? האם עקרונית אני זכאי לקבל אזרחות פולנית ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום ראובן, אביך עשוי להיות זכאי אם לא שירת בצה"ל ולא היה רשום במערך המילואים לפני 19/01/1951. עליך להזמין אישור מקצין העיר על שירותו הצבאי של אביך בתאריכים הנ"ל.