יניב

זכאות לדרכון פולני

סבי וסבתי ואימי (כולם ילידי פולין) עלו ארצה בשנת 1957. (אימי הייתה בת 7 ) אני יודע שהוריה של אימי אולצו לחתום על ויתור על אזרחותם הפולנית בכדי לעלות ארצה. שאלתי היא האם אני זכאי לקבל דרכון למרות חתימה על ויתור, והאם העובדה שאימי הגיע כקטינה יכולה להשפיע בעניין הזכאות לקבלת אזרחות אם אכן אני לא זכאי לאזרחות בעקבות הויתור של סבי וסבתי. תודה, יניב

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום יניב, במקרים דומים לשלך, משרדנו מטפל בביטול כתבי ויתור באמצעות פנייה לבתי המשפט בפולין. על כן, הנך זכאי לאזרחות גם אם סביך חתמו על כתב ויתור.

יניב

תודה על תגובתך המהירה, אז מה היא הפרוצדורה המתבקשת, עלי להגיש בקשה לקבלת אזרחות ואם היא תסורב רק אז יש לפנות לבית המשפט או קודם מוצאים את כתב הויתור ( שאין אותו בידי) ואז פונים לבית המשפט? וכן מה הם סיכויי ההצלחה האם מדובר בהליך פרוצדורלי או בדיון משפטי מהותי שתוצאותיו אינן ידועות? תודה, יניב

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אנו פונים לבימ"ש בד בבד עם הגשת הבקשה. מדובר בהליך טכני פרוצדורלי שכן יש כבר תקדימים ובימ"ש מבטל את כתב הויתור כדבר שבשגרה.