אדלבוים

אזרחות פולין?

אבי ז"ל יליד בודפשט,הונגריה אך מגיל 3 היה בפולין .עלה לארץ ב-1948. שירת בצבא לאחר 1952 .האם זכאי לאזרחות פולין ? אימי ז"ל ילידת וורשה ,פולין ,אך מ-1945 -1949- עברה לשבדיה עם הצלב -האדום ,לאחר הגטאות לשם שיקומה הרפואי .ב1949 עלתה לארץ ,לא שירתה בצה"ל כלל.שפה מדוברת בבית: פולנית ועברית.האם זכאית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, האבא זכאי בתנאי שיומצא אישור מצה"ל שלא שירת לפני 19/01/51 ולא היה רשום למערך המילואים וכפוף להוכחת אדרחותו הפולנית באמצעות מסמכים. האמר איבדה את אזרחותה הפולנית עם קיבלה אשרחות ישראלית לפני 19/01/51 והיתה מעל גיל 18.