אופיר

אזרחות פולנית

שלום רב, אמי קיבלה אזרחות פולנית לפני כחצי שנה בזכות אביה. במקביל הגשנו בקשה גם עבורנו (הילדים שלה). משום מה האזרחות שלנו מתעכבת ונאמר לנו שעקב שינויים בחוק יש עיכוב והדברים נמצאים בדיון בבית המשפט. בתחילה נאמר שיש עיכוב של 3-4 חודשים ועכשיו נאמר שיש להמתין עוד שנה ויותר לתשובה. האם זה הגיוני? האם היה שינוי החוק לאחרונה? מדוע לדעתך יכולות להיות סיבות לעיכוב שכזה, הרי יש לנו כבר את האזרחות המקורית של אמא שלי ומה הסיכוי שנקבל את האזרחות שלנו בסופו של דבר? אודה לך על התשובה המהירה, אופיר

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום אופיר, אכן תיקונים שנעשו לאחרונה בחוק הפולני , מאפשרים לרשויות להגיש ערעורים שלא מן המנין על בקשות שכבר הוגשו גם אם אושר הדור הראשון או השני. ניתן להניח כי הסיכויים לקבלת האזרחות לדור השני הינם גבוהים אך בהחלט יתכנו עיכובים בשל קשיים שמערימים השלטונות הפולניים.