משה

זכאות לאזרחות

שלום רב, שניים מסבותיו ואחת מסבתותי עלו מפולין, וארצה לדעת אם הם עומדים בדרישות: א. סבא אחד נולד ב-1908 ברוהאטין, וכשהיה בגיל 5 לערך עברה משפחתו לקרלסרוהה שבגרמניה, משם עלה ב- 1933. ב. אשתו, סבתי, נולדה ב- 1907 באולאנוב, פולין ובערך באמצע שנות ה-20 עברה משפחתה לדיסלדורף בגרמניה, משם עלתה ב- 1933. ג. סבא אחר נולד ב-1899 בסקידל שבבלארוס, ועלה בשנת 1924 ארצה, כאשר למיטב ידיעתי האזור היה שייך לפולין. הוא היה גזבר ב״הגנה״ ועם קום המדינה הפך לגזבר מחוז תל אביב בצה״ל, אך נפטר מספר חודשים לאחר כן. תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום משה, א. פולין נוסדה כמדינה כפי שהיא מוכרת היום ב- 1919. על כן, מי שעזב את פולין לפני 1919 ולא שב אליה, לא היה אזרח פולין. ב. סבתך איבדה את אזרחותה הפולנית כאשר קיבלה אזרחות ישראלית לפני 1951. ג. סבך איבד את אזרחותו הפולנית לפי החוק הפולני הואיל וביום 19/01/51, היה מעל גיל 50.