מתן

חידוש דרכון פולני ישן

שלום, סבתי עזבה את פולין לארגנטינה בשנות השלושים (ילידת 1928), ועלתה לארץ עם דרכון פולני שהוציאה בארגנטינה בשנת 1950. היא מעולם לא חתמה על מסמך ויתור על הדרכון הפולני ו/או האזרחות הפולנית. מאז היא לא חידשה ו/או נגעה בו. יש לנו את הדרכון ואת תעודת הלידה שלה משם. השאלה היא האם היא שמרה על אזרחותה, והאם ניתן לחדש את הדרכון הישן. במידה ולא ניתן לחדש את הדרכון הישן, האם ישלה זכאות לחידוש האזרחות. בתודה, מתן.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום מתן, אם סבתך עלתה לארץ לפני 19/01/51 וקיבלה אזרחות ישראלית, היא איבדה את אזרחותה הפולנית. במקרה זה, הזכאות יכולה להיעשות (אולי) דרך הסבא בלבד אם נולד בפולין.