דורון

זכאות לאזרחות

שלום רב אבי, יליד 15.8.21 ועודו בחיים, ב"ה. עלה ארצה ב1937 עם כל מש/פחתו למעט אחות שנותרה בפולין ונרצחה ע"י הנאצים. עבד במשטרה הבריטית והתגייס למשטרת ישראל עם קום המדינה, מכאן שלא שירת בצבא ולא נמנה עם כוחות המילואים. בידינו תעודה מבייה"ס שלו וייתכן שעוד כמה תעודות. מה סיכויי לקבל אזרחות פולנית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עליך להוציא אישור מקצין העיר לפיו הוא לא שירת בצה"ל ולא היה רשום במערך המילואים. בהנחה שהאישור הצבאי תקין, אביך זכאי לכאורה בכפוף להוכחות היותו אזרח פולני באמצעות מסמכים.

דורון

אילו מסמכים יסייעו? לא נותרו הרבה והוא בן 93.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

כל מסמך העשוי להעיד על שורשיו הפולניים עשוי לעזור.

דורון

שלום רב בהמשך למה שהועלה כאן, נמצא אישור שעונה בחלקו על הדרישה, ואודה לעזרה. באישור כתוב כי אבי היה רשום בשירות המילואים, עפ"י החוק, אבל, מצויין בפירוש כי לא שירת מעולם בשום מסגרת צבאית. עד כמה ניתן להשתמש באישור זה? דהיינו, היה רשום, אבל בפועל, לא שירת (וזאת מחמת היותו איש משטרה). תודה