יאיר

קבלת אישור שירות מקצין העיר

אני מנסה לקבל אישור שירות בצה"ל עבור סבא שלי, שעלה מפולין (כדי לברר אם אכן שירת או לא). לסבי לא היתה מעולם צוואה, ובקצין העיר מתעקשים לקבל צוואה או צו ירושה על פי חוק (לטענת קצין העיר, תצהיר עו"ד אינו מחליף דרישה זו). האם עלי לעשות צו ירושה על פי חוק אצל עו"ד? למיטב הבנתי, מדובר ביצירת קשר עם כל קרובי הנפטר ובעריכת מספר מסמכים. האם כל זה נחוץ רק כדי לשלוח עותק לקצין העיר וקבלת אישור שירות ממנו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

בעבר, במקרה שלא היה צו ירושה או צו קיום צוואה, קצין העיר היה מסתפק בתצהיר של היורשים המסביר מדוע אין צו ירושה. כיום קצין העיר לא מסתפקים בתצהיר ודורשים צו ירושה/קיום צוואה. אשר על כן אין מנוס אלא להוציא צו קיום צוואה אצל הרשם לענייני ירושה אם המנוח השאיר אחריו צוואה ואם איו צוואה, יש להגיש בקשה לצו ירושה. את הבקשה יכול להגיש כל יורש, לשאר היורשים רק צריך לשלוח הודעה על הגשת הבקשה.

תום

נתקלתי במצב דומה תנסה לעבוד מול קפ"צ בצה"ל שימצאו עבורך פתרון אחר 03-5691000