עומר

שירות צבאי לפני שנת 51

שלום,לאחר עיון בחוקי האזרחות הפולנית,עלה שסבי שירת בצהל לאחר שעלה לארץ, כולל בתקופה של לפני שנת 1951. האם הדבר סותם את הגולל על קבלת אזרחות פולנית לי ולאבי? אין דרך נוספת? אפשרות כלשהי בכל זאת להוציא דרכון פולני?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, שירות בצבא זר לפני 19/01/51, שולל את האזרחות של מי ששירת. האפשרות הנוספת היא לקבל אזרחות מצד אחר (סבתא או מההורה האחר) בתנאי שהם נולדו בפולין.

עומר

סבתי (אשתו של סבי שהוזכר למעלה) נולדה גם כן בפולין והתחתנה איתו בארץ ישראל לפני שנת 1951. האם דרכה ניתן לבקש?

עומר

עוד כמה נתונים על סבתי, התחתנה איתו שהייתה בת 26 בישראל, נולדה באיזור שכיום הוא חלק מבלארוס אך בתקופה שעלתה היה חלק מפולין...

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

לצערי, גם סבתך אינה זכאית הואיל וקיבלה אזרחות ישראלית לפני 19/01/51 והיתה מעל גיל 18.

עומר

אז זהו? לא ניתן לעשות שום דבר? שום דרך אחרת להגשת הבקשה? סיכוי כלשהו בדרך אחרת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

לצערי זה המצב נכון להיום. השירות בצה"ל חוסם את דרכם של ישראלים רבים לקבלת הדרכון הפולני.