מיכל

בירור זכאות לאזרחות פולנית

יש בידי מסמכים של סבא שלי ובו שהוא היא חבר באירגון העיוורים בפולין ותעודת נסיעה פולנית ובה פרטי עיר הולדתו, נולד בדרוהוביץ׳ (כיום שייכת לאוקראינה). אבי וסבתי עזבו את בילבה אחרי מרץ1986 בעקבות אנטישמיות, ושנה אחר כך סבי עזב כדי למכור את הנכסים בפולין כדי שיעלה עם קצת כסף לישראל. אבי גר בבילבה בילדותו ולמד בבית ספר המקומי (יש תמונה). כמו כן מצאתי תעודת לידה רוסית ובה רשום שסבתי נולדה בפולין. האם מסמכים אלו מספיקים? או שעליי לחפש עוד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום מיכל, מדבריך הבנתי כי סבך עזב את פולין לשטחי ברה"מ לשעבר ולא שב לפולין עד 1986. בנסיבות אלו, איבד סבך את אזרחותו הפולנית מכח אמנות בין פולין לברה"מ לשעבר.

מיכל

סבא שלי שב לפולין והתגורר בבילבה Bielawa עד 1969 ומשם עזב לישראל בעקבות אנטישמיות הוא נולד ב1909 כשדרוהוביץ עוד הייתה שייכת לפולין

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

הודעה הראשונה שלך כתבת כי בטעות כנראה כי הסבא עזב את בילבה ב- 1986. בהנחה שעזב את פולין בשנת 1968-9 , נראה על פניו כי הוא זכאי לאזרחות. לצורך מימוש הזכאות נא פני ליעוץ אישי.

מיכל

בנוסף מצאתי תעודת בית ספר שאבי למד בבילבה. האם זה רלוונטי לזכאות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

כל מסמך המעיד על שורשיו הפולניים עשוי להיות רלבנטי.