הראל

אזרחות פולנית

שלום, סבתי עלתה לארץ בגיל 8 בשנות ה-30 עוד לפני השואה, ויש לנו את הפספורט של אבא שלה, שבו גם היא רשומה. והיא נישאה לסבי, גם יליד פולין, ניצול שואה, אך לגביו אין לנו מסמכים פולנים. (אם כי הוא קיבל תשלומים מגרמניה, על כך שהוא ניצול שואה) הם התחתנו ב-48', ושניהם לא שירתו בצבא לפני ה-19.1.51. האם במקרה כזה, יש מה לנסות להשיג אזרחות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום הראל, הזכאות במקרה שלך יכולה להיות רק דרך הסבא הואיל וסבתך איבדה את אזרחותה הפולנית ברגע שקיבלה אזרחות ישראלית לפני 1951. בשלב ראשון עליך להוציא אישור מקצין העיר כי סבך לא שירת בצה"ל לרבות שירות מילואים לפני 19/01/51. אם האישור תקין, יש לחפש מסמכים בפולין וגם דרך ארגון הצלב האדום ( ITS ).